Ανόδιο προστασίας Stopcor A3

78,00 €
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο σε 4-10 ημέρες
SKU
stopcor a3

Η αυτόνομη συσκευή STOPCOR με ανόδιο μαγνησίου παρέχει καθοδική προστασία σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια έχει προδιάθεση να παρουσιάσει διάβρωση εξ'αιτίας της ηλεκτρόλυσης.

Η φιλοσοφία του STOPCOR βασίστηκε στη δυνατότητα εφαρμογής ενος θυσιαζόμενου ανοδίου αλλά με τη μέθοδο της επιβαλλόμενης τάσεως.

Κατά τη μέθοδο της καθοδικής προστασίας με το STOPCOR επιβάλλουμε ρεύμα το οποίο προέρχεται απο το θυσιαζόμενο ανόδιο φορτίζοντας αρνητικά την εγκατάσταση που θέλουμε να προστατεύσουμε. Με τον τρόπο αυτό ενώ πριν η εγκατάσταση ήταν άνοδος γαλβανικού στοιχείου (αρνητικός οξειδωτικός πόλος) γίνεται κάθοδος ηλεκτρολυτικού κελιού (αρνητικός αναγωγικός πόλος). Αυτό σημαίνει οτι η εγκατάσταση εξακολουθεί να είναι αρνητικά φορτισμένη όπως και πριν την εφαρμογή της προστασίας αλλα η δράση αντιστρέφεται και έχει προδιάθεση να πάθει αναγωγή και όχι οξείδωση.

Το STOPCOR αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες μεθόδους προστασίας και έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα.

1.Τοποθετείται έυκολα, εξωτερικά, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το νερό.Κατα συνέπεια δεν το ρυπαίνει,δε δημιουργεί υπολλείματα που φράζουν τις εγκαταστάσεις και καταστρέφουν τους κυκλοφορητές και τα εξαρτήματα των δικτύων. Δε δημιουργούνται αλλοιώσεις των υγρών που κυκλοφορούν μέσα στις εγκαταστασείς. Προστατεύει σωληνώσεις όπου κυκλοφορεί πόσιμο νερό.
2.Δε χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να τοποθετηθεί, δεν απαιτείται αποσφράγιση λεβήτων, καζανιών,δεξαμενών ή άλλου δικτύου με τα γνωστα προβλήματα των στεγανοποιήσεων.
3.'Εχει άριστα αποτελέσματα διότι η τάση που επιβάλλεται είναι απόλυτα συνεχής και σταθερή επειδή λαμβάνεται με φυσικό τρόπο απο το μαγνήσιο.
4.'Εχει μεγαλύτερη εμβέλεια,διότι προστατεύει επιβάλλοντας τάση στην εγκατάσταση.
5.Μπορεί να ελεγχθεί η καλή λειτουργία του με ένα απλό πολύμετρο. 
6.Είναι οικονομικό.
7.Είναι ανακυκλώσιμο και απόλυτα ασφαλές προς το περιβάλλον.

Το STOPCOR δεν επιρεάζεται απο καιρικές συνθήκες ούτε επιρρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο οτιδήποτε βρίσκεται κοντά του.
Κάθε συσκευή έχει διάρκεια ζωής περίπου 3 ετών ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Με την πάροδο αυτου του χρονικού διαστήματος απαιτείται αντικατάσταση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Η σειρά των ανοδίων STOPCOR χαρακτηρίζεται από την μέθοδο παραγωγής και επιβολής ηλεκτρικής τάσεως, μέσω θυσιαζομένης ανόδου μαγνησίου. Κατά αυτόν τον τρόπο σχηματίζεται  ηλεκτρολυτικό δίπολο με φύλλο χαλκού, σε κοινό περιβάλλον,που  μπορεί να αποδώσει τάση περίπου 1,5 volt και πυκνότητα ρεύματος περίπου 10 mA.

Προστατεύει από τη διάβρωση: Ηλιακούς Θερμοσίφωνες -Σωληνώσεις Υδρευσης -Σωληνώσεις Θέρμανσης -Αντλίες - Λέβητες - Κλιματιστικά κ.α.
Τα ανόδια λειτουργούν σαν αυτόνομες συσκευές παραγωγής ρεύματος σταθερής τάσεως και εντάσεως .
Διαθέτουν δύο σημεία προσαρμογής :

 • Το καλώδιο που είναι ενσωματωμένο στο επάνω μέρος της συσκευής και συνδεδεμένο με το μέταλλο μαγνησίου που βρίσκεται  στο εσωτερικό της.
 • Ο ακροδέκτης που βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος της συσκευής, ο οποίος είναι συνδεδεμένος στο δεύτερο ηλεκτρολυτικό πόλο που περιβάλλει το μέταλλο μαγνησίου.

  Τα δύο αυτά σημεία των συσκευών συνδέονται στις μεταλλικές εγκαταστάσεις και γενικά σε κάθε μεταλλική επιφάνεια που μπορεί να έχει προδιάθεση για ηλεκτρόλυση.

  Το επάνω καλώδιο συνδέεται στις μεταλλικές επιφάνειες και ο ακροδέκτης,  μέσω καλωδίου,  σε σημείο γειώσεως που δημιουργούμε στο δάπεδο.

  Με αυτό τον τρόπο επιβάλλεται σταθερή ηλεκτρική τάση και ένταση συνεχούς ρεύματος, με αρνητικό πρόσημο.

  Οι μεταλλικές επιφάνειες καθίστανται ηλεκτραρνητικές με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η ηλεκτρόλυση.

  Οι τύποι των ανοδίων που κυκλοφορούν είναι  Α1 - Α3 μπορούν να χρησιμοποιηθούν τυποποιημένα για ένα μεγάλο μέρος κατασκευών.

Η διάρκεια λειτουργίας των ανοδίων έχει υπολογισθεί για τρία χρόνια περίπου, ωστόσο  μπορεί να είναι συντομότερη σε εγκαταστάσεις που υπάρχει πολύ έντονο φαινόμενο ηλεκτρόλυσης. Αντιθέτως η διάρκεια μπορεί να είναι μεγαλύτερη των τριών χρόνων σε εγκαταστάσεις με μικρότερα φαινόμενα. Στην μεγαλύτερη διάρκεια επίσης μπορεί να συμβάλει μια μικρή αλλά ουσιαστική συντήρηση όπως ένας εξαμηνιαίος έλεγχος.

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:Ανόδιο προστασίας Stopcor A3

Προϊόν: Ανόδιο προστασίας Stopcor A3